Es pot viure sense plàstic?

Últimament m'ha agafat la febre del Zero Waste, des de sempre hi ha hagut coses que no m'agradaven de la quantitat de plàstic que entra i surt cada dia de casa, però ultimament m'he posat ferma i m'he plantat.

Estava farta de les bosses de plàstic de la fruiteria, que per dues mandarines et fan posar una bossa per que si no no les poden pesar, farta dels paquets de pernil o formatge del súper o l'enciam empaquetat.

El pitjor de tots aquests envasos és que els fas servir per portar de les coses de la botiga a casa, és a dir, la seva vida útil és de 15 minuts. Em sembla descompensat ja que després s'ha de dedicar una energia a reciclar tot això.


Fa temps vaig topar amb aquesta notícia : 4 años sin generar basura.

Em va fer reflexionar, a casa de moment estem llençant una mitjana d'una bossa de plàstic al dia i vaig pensar que seria gairebé impossible assolir el nivell d'aquesta noia, però tot és començar.

Una altra cosa que també em sembla una font de plàstic evitable són les fregalls de la cuina, a casa no tenim rentaplats, per una questió d'espai i també per una questió ecològica, apart a mi em relaxa fregar els plats. Freguem a mà i per tant es fa cada dia, els fregalls acaben sent una font de plàstic que no tinc clar si es pot reciclar o no.

Així que l'altre dia vaig topar amb aquest patró i em vaig decidir a provar de fer els fregalls de la cuina amb cordes que tenia per casa.

Es fa amb ganxet i és molt fàcil i ràpid, tot i que la corda sempre és una mica més tosca de treballar, però un cop s'acabi la seva vida útil, és compostable.

                               Li vaig afegir un agafador per penjar-lo quan estigués humit.


Us adjunto també un petit gràfic per a que us en pugueu fer un, jo he fert servir una corda d'espart i un ganxet de 5mm. Es fa a punt fals elàstic, és a dir fent punt baix però agafant només la baga del darrere.


Si voleu veure més idees he fet un board a Pinterest sobre Zero Waste.

Què us sembla? USanimeu a fer-vos-en un? Quines altres maneres teniu vosaltres de no fer servir plàstic al vostre dia a dia? Doneu-me idees!


2 comentaris:

 1. Anònim5:59 p. m.

  I els gèrmens i fongs que pot acumular la corda natural? Pensava que ens proposaries fer una bossa de jute per portar a la botiga i no carregar plàstic.
  Per mi són els envasos el pitjor: les capsetes de pvc o pet, les safatetes de porex, els embolcalls de cel.lofana. Ens cal una llei que limiti l'ús d'aquests productes o gravi la seva producció. Si toquen la butxaca del productor i del consumidor, hi pensariem. Una bossa un euro, una ampolla, un euro.
  el Shysh

  ResponElimina
  Respostes
  1. El post de la bossa el faig un altre dia el Shysh, pel que fa a les bactèries jo el que faig és posar el fregall al microones un parell de minuts i no en queda ni una ;) Téns raó amb el tema dels envasos, a mi el que m'ha portat a fer el pas són les bosses de fruita i els paquets de pernil dolç, llençem tant plàstic a casa.

   Totalmemt d'acord amb el tema de fer pagar els envasos, ja ens els cobren, sabies que el 15% del preu de casa producte és per pagar l'envàs?


   Elimina