A vegades em sorprén com les peçes fetes a mà t'expliquen com les van construir, cada punt, cada detall expressa el caràcter de la persona que l'ha fet, el temps que hi va dedicar i al cap i a la fi l'amor que hi va expressar en forma de punt, detall o puntada. Per a mi, que cuso i teixeixo és molt important valorar la part artesanal que implica tot el que està fet a mà, m'encanta veure com estàn fetes les coses perquè sé el que costa que et quedi bé, igual o fins i tot perfecte.
Quan veig peçes fetes a mà no me'n puc estar d'admirar-les i fotografiar-les per deixar constància del valor que ténen. Per això inauguro aquesta nova secció del blog KNITTING STORIES en honor a totes les peçes a les que algú va dedicar el seu temps a fer.
Aquesta és la història d'uns mitjons dels anys 40.
Tot parlant amb una coneguda dels meus pares li vaig comentar que jo feia mitjons i em va explicar que la seva mare també n'havia fet moltíssims, per nostàlgia en guardava un joc però la majoria els havia llençat.
Jo li vaig dir que m'encantaria veurel's i varem quedar que me'ls portaria.
Jo li vaig dir que m'encantaria veurel's i varem quedar que me'ls portaria.
Em pensava que em trobaria amb uns mitjons bàsics i normalets però aquests tenien detalls molt interessants.
Estaven fets amb un fil de llana molt fina, com que tenien els seus anys i els havien fet servir molt estaven una mica enfeltrats, però en prefecte estat. El canalé era retorçat i per això es marcava molt.
El taló constava de la llengueta i després unes disminucions que feien la corba cap abaix. Per continuar en direcció perpendicular, havia aixecat els punts.
La puntera és el que més em va agradar ja que tenia quatre llocs per fer les disminucions i com que estaven fets en circular quedaven en espiral.
Tota una relíquia, i un plaer poder fer-ne les fotos i el post. Moltes gràcies Neus!
#knittingstories #enerbyknits #knit #socks #
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada